ТВ водещи от "Скат" и "воеводи" начело на листите на Патриотичния фронт

Коалиция "Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” обяви листите си за парламентарните избори през октомври и похвали избора на водачите им - "хора с биографии, поставили патриотичната идея над личните си амбиции".

Преобладават свързани с партията на Валери Симеонов лица - главно журналисти и водещи на предавания от неговата телевизия СКАТ. Редом до тях са от "воеводи" от ВМРО на Красимир Каракачанов и "за цвят" - неколцина общественици с "патриотични възгледи".

"Патриотичният фронт е уникално политическо явление. Коалиция от над 12 партии и организации, пренебрегнали тясно партийните си или лични интереси в името на просперитета на България”, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, представяйки листата.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов възкреси своя стара идея, която периодично предлага на избирателите в последните 20 години: да се направи правителство на националното спасение.

В Благоевград водач ще е Ангел Джамбазки, който е евродепутат от разпадналата се коалиция ББЦ и ВМРО. Той ще води и листата в 24МИР София.

В Бургас и в 23 МИР София водач ще е Валери Симеонов, собственик на телевизия СКАТ, довчерашен съратник на Волен Сидеров в "Атака", учредител и лидер на НФСБ след отцепване от партията на Сидеров.

Във Варна листата на Патриотичния фронт е оглавявана от Валентин Касабов, близък до Симеонов, журналист в СКАТ.

Във Велико Търново водач е общинският съветник доц. д-р Милен Михов. Във Видин - отново журналист от СКАТ - Венцислав Тоцев. Във Враца - зам.-кметът на града Красимир Богданов. В Габрово - офицерът от запаса Борис Вангелов, активист на ВМРО.

В Добрич листата води Валентин Николов, бивш депутат от "Атака" в 41-то НС, а след това - независим. Кърджалийската листа - Ирина Караджова, отново от СКАТ. В Кюстендил - Георги Петров от ВМРО, а в Ловеч - общинският съветник в Правец от НФСБ Павлин Цветков.

Монтанската и в Пловдив област листите води зам.-председателят на ВМРО Борис Ячев, депутат в 40-то НС.

Дългогодишният журналист международник Стефан Солаков, водещ свои предавания в СКАТ, води в Пазарджик. В Перник активистът на ВМРО Иван Стоянов е начело на листата.

В Плевен и 25МИР София водач е Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. В Пловдив, градът, където обикновено има силна подкрепа на ВМРО, води бившият кмет Славчо Атанасов, който по време на кметуването си имаше доста конфликти с Каракачанов.

В Разград начело е Димитър Димитров, издигнат от НФСБ. В Русе - зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

В Силистра водач е Георги Манев, председател на партия "Средна европейска класа". В Сливен - Петър Петров, сътрудник на СКАТ, В Смолян е отново журналист в СКАТ - Силвия Трендафилова.

Дългогодишният международен журналист и посланик в Хърватия Велизар Енчев е водач на листата в София област. В Стара Загора начело е Димитър Байрактаров, водещ отново в телевизия СКАТ.

В Търговище начело е отново човек на Валери Симеонов. Това е един от основателите на НФСБ Любомир Желев, който също е известен като лице на СКАТ.

От Хасковската листа за парламента ще се кандидатира бившият евродепутат Слави Бинев. В Шумен - отново кадър на СКАТ - Георги Дражев, в Ямбол - координаторът на НФСБ за областта Неда Карска.

Споделяне

Още от България