Убиецът на български студент осъден на 75 години затвор

Убиецът на българския студент Симеон Попов беше осъден от окръжния съд на Онондага на 75 години затвор, съобщи интернет сайтът News 10 Now, цитиран от БТА.

Попов, който беше студент по музика в университета в Сиракюз, беше застрелян преди две години от Доминик Денар. Българинът доставял пица в апартамент на Остром авеню, когато попаднал на въоръжен грабеж, извършван от Денар. Денар беше признат за виновен за убийство, проникване в чужда собственост и грабеж.

Вие убихте Симеон Попов. Вие отнехте живота, на който той имаше право. Вие убихте мечтите му и мечтите на родителите му, като ги превърнахте в най-тъжните хора, които съм виждал в петдесет и четири годишния си живот, заяви при произнасянето на присъдата съдия Джоузеф Фейхи.

Родителите на българския студент не присъстваха в съдебната зала при произнасянето на присъдата. Те изпратиха писмо до съдията, прочетено в съдебната зала от един от преподавателите на сина им.

Оставаме на тази земя - родители, които не са нито живи, нито мъртви. Нищо не ни остана. Домът ни се превърна в прах, а най-свещеното място на света, което сега наричаме свой дом, е гробът на сина ни, се казва в писмото на семейство Попови.

Съдия Фейхи осъди Денар на 75 години затвор.

Прокурорът по делото Ник Демартино ясно показа пред съдията, че приема лично делото. Това не е просто убийство. Това е убийство, извършено от хладнокръвен, безсърдечен, безчувствен злодей. Денар не само отне живота на Симеон Попов, но и остави след себе си безкрайно нещастие. Симеон Попов беше дошъл в тази страна да търси американската мечта, но вместо това срещна най-големия си кошмар и това беше Доминик Денар, подчерта Демартино.

Ако Денар излежи минималната присъда от 75 години, той ще излезе от затвора на 98-годишна възраст.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: