Ученици могат да кандидатстват за работа в "Лидл" до 7 юни

Програмата е отворена за навършилите 18 години

Ученици могат да кандидатстват за работа в "Лидл" до 7 юни

До 7 юни е крайният срок, в който ученици от цялата страна навършили 18 години могат да кандидатстват за своята първа работа в "Лидл България".

Единственото, което те трябва да направят, е да изпратят автобиография на [email protected] и да станат част от платената лятна практика на компанията, посочват от "Лидл България".

За седма поредна година практикантската програма на "Лидл" дава възможност на ученици в XI и XII клас да направят първите важни стъпки в професионалното си развитие, като не само учат нови неща, но и ще видят как работи лидерът на търговията на дребно в Европа отвътре.

Младежите ще подпишат и първия си трудов договор. Те ще получават чисто по 540 лв. за целия период на практиката (при 6-часов работен ден от понеделник до петък), както и ваучери за храна на стойност 60 лв., отново за периода на лятната практика. Тя ще продължи месец и половина – от 15 юли до 30 август 2019 г.

Успешно завършилите програмата на "Лидл България" имат шанс да спечелят и голямата награда – едногодишна стипендия за първата си учебна година като студент. За целта стажантите трябва да споделят своите впечатления в специална анкета за обратна връзка. Това ще им осигури участие в томбола за голямата награда, както и за още две допълнителни награди – месечни ваучери за храна на стойност 50 лв. и 30 лв. за период от 6 месеца.

"Лидл" е най-голямата верига магазини за бързооборотни стоки в Европа. Компанията е част от немската "Шварц Груп" (Schwarz-Gruppe) и присъства в 30 държави на три континента – Европа, Австралия и Северна Америка. Годишният оборот на групата "Шварц" е 100 милиарда евро.

В България "Лидл" започва дейността си през 2010 г. и днес компанията има 94 магазина в 46 града и близо 2700 служители.

Приходите на "Лидл България" непрекъснато растат и достигат 840 млн. лв. през 2017 г., показват данните в класацията на "Капитал 100", която се прави на база на финансовите отчети на дружествата. Печалбата ѝ обаче е намаляла с около 2 млн. лв. спрямо година по-рано и достига близо 18 млн. лв.

По оборот "Лидл България" заема втора позиция в класацията на "Капитал 100" по оборот, като преди нея е друг представител на групата "Шварц" – "Кауфланд България". Техните приходи са двойно по-големи от тези на "Лидл България" и достигат над 1.7 млрд. лв. през 2017 г. , което е ръст от над 4% спрямо година по-рано. Печалбата на "Кауфланд България" е близо 80 млн. лв.

Споделяне

Още от Бизнес