Учителка по музика не може да се намери работа, защото е незряща

Учителка по музика не може да се намери работа, защото е незряща

Млада учителка по музика не може да си намери работа, тъй като е незряща. Божидара Велчева е на 26 години, завършила е музикална педагогика в Софийския университет ”Свети Климент Охридски“ с профил народно пеене. Учила е и в специализираното училище за слепи "Луи Брайл".

Започнала да си подава автобиографията и да кандидатства за работа, но потенциалните работодатели или изобщо не се свързвали с нея, или отчитайки факта, че е незряща, директно ѝ отказвали работата, съобщи БНР.

”За мен българите са като че ли с малко по-изостанало разбиране. Не могат да приемат такива хора. Те си представят, че тъй като има специализирани институции за незрящи или за хора с друг тип проблем, ние трябва да работим или в специализирано училище, или няма как да работим. Според мен това не е правилно и трябва да се промени”, коментира Велчева.

Тя е писала до редица институции и нещата ѝ изглеждат като "прехвърляне на топката".

Чувства се отчаяна, но не се отказва. ”Колкото и да е трудно, искам да продължа да се боря е да успея. Искам да работя и да се чувствам пълноценна. Искам да преподавам на децата тук. Колкото и да е трудно, вярвам, че чудото някога ще стане”, казва тя.

Споделяне

Още от Общество