УЕФА присъди "нулева" победа на Сърбия срещу Албания

УЕФА взе странни решения за скандалния мач Сърбия – Албания като присъди служебна победа на домакините и едновременно с това им отне трите точки. Целта явно е била и двата отбора да не спечелят нищо от мача.

Сърбия все пак ще си подобри головата разлика, въпреки че няма да получат точки.

Едновременно с това обаче УЕФА реши да глоби федерациите на двете държави с по 100 000 евро, а сръбският национален тим ще трябва да изиграе следващите си два домакински мача - срещу Дания и Армения, пред празни трибуни. Решението може да бъде обжалвано.

На 15 октомври квалификационният мач за европейското първенство по футбол между Сърбия и Албания бе прекъснат заради националистически сблъсъци. Те бяха предизвикани от развято над терена знаме на Велика Албания. В 43-та минута над терена на стадион ”Партизан” се появи малък дрон, за който бе закачено знамето.

Феновете на Сърбия загубиха контрол и започнаха да замерват албанските футболисти. Някои фенове нахлуха на терена и се сбиха с гостуващите футболисти. Сръбският футболист Александър Митрович успя да хване знамето и да го откачи от дрона. Това вбеси албанските играчи, които се нахвърлиха върху Митрович.

Мелето нарасна много бързо, защото в него се включиха всички сръбски и албански футболисти, включително щабовете на двата отбора. След мача се разбра, че дронът е бил управляван от Олси Рама, който е брат на албанския премиер Еди Рама.

Споделяне

Още от Спорт