Уилям и Кейт искат съдебна забрана за публикуване на топлес снимките

Уилям и Кейт искат съдебна забрана за публикуване на топлес снимките

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Кейт са завели съдебна жалба във Франция във връзка с публикуваните миналата седмица полуголи снимки на Кейт, направени по време на почивка на двойката в частно имение в Прованс. Освен това двамата ще се опитат да спрат по-нататъшните публикации на фотографиите, на които съпругата на принц Уилям е без горнище на бански и които в понеделник бяха препечатани в италианско списание, предаде ББС.

Адвокати на двойката подадоха иск в съд в Париж да бъде спряно публикуването на голи снимки на Кейт Мидълтън, тъй като според френските закони това нарушава правото ѝ на лично пространство. Юристите се позовават на доста строгите френски закони за подобно нарушение.

Френски експерти и адвокати смятат, че британците ще спечелят делото и списание "Клоузър" (Closer), което публикува снимките, ще трябва да се извини на първа страница.

В същото време италианското списание "Ки" (Chi), собственост на компания на Берлускони, публикува извънреден брой със снимките на херцогинята.

"Кейт Мидълтън - скандал в двора: кралицата е гола!" гласи на корицата на списанието на фона на размазаните снимки на двамата съпрузи. Вътре на 20 страници се ширят скандалните фотографии, въпреки изразения още в петък гняв на двамата от грубото нарушаване на личния им живот. Представители на италианското списания повтарят тезата на френските си колеги, че на снимката "се вижда просто една известна влюбена двойка".

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?