Украинец пробва да отвлече самолет за Сочи

Украинец, летял от Харков за Истанбул, се опитал да отвлече за Сочи самолетът, извършвал полета, предаде АФП в петък в навечерието на откриването на Зимните олимпийски игри в руския курорт.

Самолетът на турската авиокомпания "Пегасус", излетял от украинския град Харков, е бил принудително приземен от турските военновъздушни сили в Истанбул.

Според непотвърдени информации от турските медии украинският пътник е заплашил да взриви бомба, ако самолетът със 110 пътници на борда не се насочи към руския град Сочи.

Пасажерът пробвал дори да разбие вратата, отделяща пилотската кабина от останалата част на самолета, според информации в медиите.

След сигнал за тревога, даден от пилота, турските военновъздушни сили са наредили спешно излитане на изтребител Ф-16 , който е ескортирал самолета до летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на Истанбул, където машината кацвала в 18.02 часа местно и българско време, минут ислед започването на церемонията по откриването на Олимпиадата.

Турското министерство на транспорта потвърди в съобщение информацията за инцидента, съобщава турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк., цитиран от БТА

Споделяне

Още по темата

Още от Свят