Улици в Париж са затворени заради опасност от наводнение

Сена заля крайбрежни улици през 2016 година

Улици и тротоари в крайбрежната част на Париж бяха отцепени заради повишаващото се равнище на водата на река Сена и създалата се в резултат на това опасност от наводнение. Затворени бяха и кафенета, магазини и барове, предаде ДПА.

Към днешния ден водите на Сена наближаваха равнище от 4 метра - все още далеч от измерените 6,1 метра през 2016 г. или 8,62 метра през 2010 г., но достатъчно за да накарат властите да издадат предупреждения към местните жители и стопански обекти.

Местни медии съобщиха, че през следващите дни равнището на реката може да се повиши още повече. Полицията потвърди, че парк, простиращ се на 1 км по протежение на двата бряга на Сена, ще бъде затворен за посещение.

Местните жители бяха посъветвани да премахнат от мазетата си всякакви ценни вещи поради опасността от наводнение, а местните власти поискаха от социалните служби да се погрижат по бреговете на реката да няма бездомни хора.

Продължава и издирването на служителка на полицията, изчезнала безследно по време на учения в Сена близо до катедралата Нотр Дам в петък. Засега не е ясно какво се е случило с нея.

Споделяне

Още от Европа