Управляващите ще заложат на обещания за жизнения стандарт

Предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори ще бъде много диференцирана и груба, прогнозира във вторник пред медиите лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Кампанията ще бъде груба, защото залогът е много голям, каза лидерът на ДПС. Ресурсът, с който ще разполага следващото правителство, ще бъде в пъти по-голям от общия ресурс на всички правителства през последните 15 години и ще бъде над 20 млрд. евро, посочи той.

Под диференцирана лидерът на ДПС разбира, че няма да се говорят и обещават общи неща, а ще има конкретика кой какво предлага.

След изказването си по време на честването на 15-годишнината на ДПС Ахмед Доган прогнозира, че стандартът на българския гражданин през следващия мандат ще се промени качествено, особено в периода 2008-2009 година.

В речта си в зала 6 на НДК Доган заяви, че от отговора на въпроса как да се постигне мултиплициращ ефект за повишаване на жизнения стандарт ще зависи профилът на следващото парламентарно мнозинство. Това, по думите му, е големият политически въпрос, който тепърва трябва да получи ясен технологичен отговор.

Ахмед Доган отбеляза, цитиран от БТА, че успешният мандат на НДСВ-ДПС рамкира опцията на въпроси какво трябва да правят политическите сили, които имат претенции към управлението на страната. Отговорът на този въпрос е ясно дефиниран в евроинтеграционната програма, така че на предстоящите парламентарни избори политиците имат по-малко възможности да се ангажират с неизпълними неща, посочи той.

Управляващата либерална коалиция на НДСВ-ДПС изведе националната сигурност в орбитата на колективната сигурност на НАТО и придвижи страната ни до вратите на ЕС, заяви лидерът на ДПС. Това обстоятелство ни поставя по нов начин в системата на геополитическите реалности и ни дава друга матрица за правене на политика - от защита на интереси към защита на ценности, отбеляза Доган.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?