Ураганен вятър повали дървета в Австрия и спря влакове

Ураганен вятър повали дървета в Австрия и спря влакове

Ураганен вятър, дъждове и градушки връхлетяха снощи голяма част от територията на Австрия, предадоха осведомителните агенции.

Нанесени бяха щети на домове, улици бяха наводнени, а цели дървета бяха повалени. Мощният циклон засегна всички части на Австрия. Пострадаха няколко души, а в източните райони бе временно преустановено движението на влакове заради паднали дървета върху железопътните линии.

Най-тежко пострадали от стихията са провинциите Долна Австрия, Щирия, Бургенланд и Виена. Вятърът отнесе покриви на сгради и паркирани на къмпинги автомобили и изтръгна дървета от корените им. Полицията затвори движението по важни магистрали, за да не се стигне до падания на дървета или пътни знаци върху автомобили заради силния вятър.

Скоростта му на много места достигна 130 км/ч.

Пожарните и спасителни служби от снощи продължават с работата по ликвидиране на последствията от внезапно разразилата се стихия.

В резултат на метеорологичната обстановка в петък временно бе спряно движението на влакове по някои направления в провинциите Бургенланд, Долна Австрия и Виена.

Ураганен вятър със скорост, достигаща до 130 км/ч, бушува в Западна Словакия. Повредени бяха линии на електропреносната мрежа и бяха изтръгнати хиляди дървета, имаше и нарушения в автомобилното и железопътното движение поради блокирани участъци, съобщи пред журналисти в Братислава говорителка на словашките противопожарни и спасителни служби.

В словашката столица, където скоростта на вятъра е достигнала 100 км/ч, има отнесени покриви на сгради и технически съоръжения. Поради паднали дървета върху линии на електропреносната мрежа много райони на Братислава и околни населени места останаха без електричество.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?