Условна присъда за магистрат, прегазил човек

Магистратът Виолина Личева, която в пияно състояние прегази човек, получи тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен период от Пазарджишкия окръжен съд. Виолина Личева е съдия в Пернишкия съд.

Тя бе обвинена, че през ноември 2007 година е блъснала с автомобила си 60-годишния Йордан Василев на пътя София - Перник. Мъжът почина, а магистратът избяга от местопроизшествието. Разследването показа, че друг шофьор е успял да запише номера на колата ѝ и да се обади в полицията.

След инцидента Личева е открита в дома ѝ. По долната част на рамата на автомобила ѝ са намерени кръв и органична материя. Четири часа след катастрофата кръвната проба на Личева е показала 2.98 промила.

От полицията обявиха, че през тялото на прегазения са преминали две коли и не е ясно дали колата на Личева е била първата. Пред Висшия съдебен съвет съдията обясни, че е пила 100 г ракия в дома си след инцидента, но признала, че на обяд преди катастрофата е употребила и 100 г джин.
Съдът оправда Личева по обвинението за шофиране в пияно състояние, тъй като последното не бе доказано, а и прокуратурата оттегли претенциите си по него.

Виолина Личева е осъдена да заплати по 40 000 лева обезщетение на двете дъщери на загиналия - Албена и Даниела Борисови.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Споделяне

Още от България