Утре сменят директорите на два от военните заводи на "Терем"

Директорите на военните заводи на "Терем" в Търговище и Пловдив ще бъдат сменени днес на заседание на Съвета на директорите на оръжейната фирма в столицата.Това съобщиха председателят на Федерацията на независимите синдикати в Българската армия Георги Братованов и шефът на национален синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа" Тодор Воденов в Търговище.

Изпълнителният директор на завода в Търговище Людмил Лазаров каза, че още в понеделник е подал оставка.

Днес работници от търговищкият завод на "Терем" блокираха за около 40 минути днес пътя София-Варна. Близо 1000 оръжейници четвърти ден отказват да работят заради неизплатени заплати от близо 1 милион и 600 хиляди лева.

Според синдикалните лидери за ефективното натоварване на мощностите на военно-ремонтния завод "Хан Крум" в Търговище са необходими ремонтни работи за 1 милион лева годишно. Плановете на сегашния мениджърски екип предвиждат през юни предприятието да извърши военно-ремонтни работи само за 130 хил. лв. От заложените за годината 4 млн. лв. приходи, предвидени да се получат от производство на гражданска продукция, до края на май са постъпили едва 20 хиляди лева.

Споделяне

Още от България