В Брюксел започва съдебен процес за присвояване на над 10 млн. евро от армията

Общо 31 военни и цивилни ще бъдат съдени в Брюксел по дело за измами, с които са нанесени щети за над 10 милиона евро на бюджета на белгийската армия, съобщи медийната група Ер Те Ел, цитирана от БТА.

 

Разследването е установило, че измамите са били извършени в периода 1996-2005 г., като в тях са замесени висши военни и фирми, свързани с доставките за армията. Според публикация на вестник "Дерниер йор", нарушенията обхващат и случаи на подкупи и "източване" на военния бюджет за частни пътувания в чужбина.

 

При предприетите стотици претърсвания следствието е открило в домовете на някои от обвиняемите множество скъпи вещи, които е трябвало да бъдат в армейски помещения, както и подаръци, които те са получавали като благодарност за извършени неправомерни услуги. Един от бившите главнокомандващи генерали, направил самопризнания, е обвинен в прикриването и насърчаването на тези действия, които включват издаването на фалшиви фактури и плащането на необосновано високи наеми, се посочва в публикациите. 

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?