В Девин е учредено дъщерно дружество на смолянската болница

В Девин е учредено дъщерно дружество на смолянската болница, съобщи в петък министърът на здравеопазването Десислава Атанасова по повод протестите на жителите на Девин, Борино и Доспат, които изразиха недоволството си, че държавата не е спазила обещанието си за разкриване на нова болница.

Атанасова коментира, че държавата прави всичко необходимо, за да има лечебно заведение в Девин, и показа няколко писма на Министерство на здравеопазването до общината в Девин и до областния управител в Смолян, в които министерството многократно е молило общината да предостави документи за собствеността на сградата на вече неработещата болница.

Досега тези документи не са предоставени на министерството в пълен комплект, обясни Атанасова. Тя изрази изненадата си, че кметът на Девин е прехвърлил сградата на местната болница от публична държавна собственост в частна общинска собственост. Министърът посочи, че заради това вече е подаден сигнал в прокуратурата.

“Спекулира се с броя на починалите в линейки на път за болницата в Смолян, каза Атанасова. Справка сочи, че има само един такъв случай, а не както твърдят общински съветници от Девин – 14“, каза още Атанасова.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?