В грипна ваканция са вече 403 училища

След като в петък образователният министър Даниел Вълчев обяви грипна ваканция в още 151 училища в страната, общият брой на разпуснатите учебни заведения стана 403.

Занятията бяха прекратени в общините Симитли, Бургас, Айтос, Приморско, в цялата област Ямбол, както и в някои училища в Кюстендил, Харманли и Нова Загора.

От четвъртък заради грипната епидемия не учат и децата в Благоевград, Карнобат, Хасково, Димитровград, Симеоновград и Тополовград, както и областите Сливен и Стара Загора.

Вълчев каза, че е възможно да се обяви национална грипна ваканция, но според него това е малко вероятно.

По думите му в понеделник предстоят консултации с експерти от здравното министерство, за да се реши дали ваканцията да бъде удължена.

За момента в зависимост от това кога учениците са излезли в принудителна почивка краят на ваканцията е различен, като най-дълго няма да учат децата в Кюстендил – до 26 януари.

Междувременно в четвъртък следобед бе обявена грипна епидемия и в столицата. По данни на Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве училищата са слабо засегнати от вируса и засега не се препоръчва спиране на учебните занятия.

Споделяне

Още от България