Няколко истински първоаприлски истории

В Швеция глобяват за танци без разрешение, а котките обичат Хендел

В Швеция глобяват за танци без разрешение, а котките обичат Хендел

Забрана за танци в нелицензирани заведения, котки, които обожават да слушат произведения на Хендел, книги за оцветяване за възрастни.

Това не са първоаприлски шеги, а истински истории, които звучат по-невероятно от повечето измислени за Деня на шегата сюжети. Част от тях са събрани от Би Би Си по случай 1 април.

Танците са забранени

Парламентът в Швеция реши да удължи действието на противоречив закон, който позволява танците и дори "незаконното движение на краката под музикален съпровод" в заведения, които нямат изрично разрешение, че в тях може да се танцува. Собствениците на барове, ресторанти и нощни клубове могат да бъдат глобени, ако клиентите им "танцуват спонтанно и без разрешение". Според полицията танците могат да предизвикат бой и безредици.

Котките обичат класическа музика

Проучване, публикувано в специализирано издание за котките, показва, че те мразят хеви метал, поп музиката им е безразлична, но пък за сметка на това харесват класическа музика. До резултатите се стигнало, след като 12 котки били упоени и им били сложени слушалки. От тях звучала музика в различни жанрове. Животните, които слушали класически произведения изглеждали много по-спокойни от останалите. Особено благоприятно въздействие им оказвали произведения на композитора Георг Хендел.

В реномиран ресторант - първо плащаш, после ядеш

Реномиран ресторант в Лондон намерил нестандартно решение, за да се справи с отказаните резервации. Заведението, което има присъдени звезди от Мишлен - признание за кухня от висока класа, иска от клиентите си първо да платят за вечерята. В ресторанта се предлагат два типа менюта за по 65 и 95 паунда всяко. Ако клиентите откажат резервацията си в последния момент, това струва на заведението прекалено много, тъй като вече се е подготвило за вечерята.

Куче свири на барабани като професионалист

Куче има хиляди последователи в социалните мрежи заради умението си да свири на барабани. Мейпъл изпълнява партията за барабани от парчето Seven Nation Army на групата White Stripes, докато собственикът ѝ свири на китара.

Книги за оцветяване/успокоение

Все повече французи купуват книжки за оцветяване не за децата си, а за себе си.  Местни издателства ги рекламират като "арт терапия" срещу тревога и безпокойство. Следвайки стъпките на френските си колеги, британско издание смята да пусне на пазара цяла поредица от книги, озаглавена "Оцвети пътя си към спокойствието".

"Нормални" имена за китайците

Китайците, които работят в или със западни компании, често имат проблем с имената си и си избират псевдоними, с които да се представят. Често обаче "западните" им прозвища звучат нелепо като например Пуси (Pussy - коте от англ.) или Вулкано (Volcano - вулкан от англ.). Британска бизнес дама се заела с това да избави китайците от смешните "западни" имена. Тя е направила в сайт, който помага на китайците да подберат подходящи западни псевдоними.

Споделяне

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?