Вълна от кражби на българи и румънци в лондонското метро

Банди от румънски и български джебчии стоят зад нова вълна от кражби в лондонското метро, пише лондонският вестник "Ивнинг стандард".

Престъпността в лондонското метро намалява от четири години насам, като само през последната година е спаднала с четири процента. Въпреки цялостния спад в престъпността в метрото през последните четири години обаче броят на кражбите се е увеличил, което се дължи предимно на банди от румънци и българи, твърди изданието.

Отговорът на властите е операция "Тишина", при която полицейски екипи под прикритие се внедряват в средите на джебчиите и да стигнат до главните организатори на престъпните мрежи.

Вестникът посочва случай с българско семейство джебчии, задигнало над 100 000 лири от пътниците в метрото, които поискали доброволно да бъдат депортирани в България за сметка на британските данъкоплатци. Главатарят на бандата Николай Филипов ръководел престъпната мрежа от квартирата си заедно с 24-годишната Силвия Филипова, и 18-годишните Златко Николов и Георги Петков, пише вестникът.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?