Вълна от оставки в ДОСТ заради "авторитарната политика" на Местан

Вълна от оставки в ДОСТ заради "авторитарната политика" на Местан

Множество членове на ДОСТ на ръководни позиции обявиха, че подават оставки от постовете си и прекратяват членството си в партията в знак на несъгласие с "авторитарната политика", водена от председателя Лютви Местан.

Става дума за заместник-председатели на партията, областни и общински председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на Изпълнителния съвет и Националния съвет на формацията.

За оставките се разбра от разпространено до медиите писмо до Изпълнителния съвет на ДОСТ, подписано от 30 членове на партията.

"Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси", се казва в позицията.

Едновременно с това вече бившите членове на ДОСТ благодарят и се извиняват на привържениците на партията.

"Вашата силна и непоколебима воля доказа, че борбата е възможна и всяка саможертва в името на родината и добруването на гражданите ѝ заслужава устояването на преживените несгоди и търсенето на нови пътища при отстояването на идеали и принципи", пише в писмото.

То е подписано от Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед, Айдоан Али, Мехмед Хаджи, Рашид Куру, Абдуррахим Нурсой, Бирджан Йозтюрк, Ерен Алиев, Исмаил Джинджи, Рашит Рашит, Исмаил Юмер, Фердун Халил, Ахмед Вранчев, Нури Метин, Нури Рамадан, Шабан Вурал, Семиха Ахмед, Якуб Сербест, Назифе Ахмедова, Нурай Зърън, Шабан Молла, Мехмед Газинов, Наазим Мусанков, Нурвед Ел Хюсейн, Дафин Алипиев, Хайри Ахмединов, Салих Метраш, Исуф Хатип, Бейзат Мехмед и Нирал Садък.

Споделяне

Още от България