Вальо Топлото излезе предсрочно от затвора

Вальо Топлото излезе предсрочно от затвора

Бившият директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров е бил освободен от затвора предсрочно в петък. Причината е, че той е работил, докато е бил зад решетките, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Вальо Топлото, както стана публично известен, беше осъден на три години затвор за това, че между 2003 и 2006 г. е харчил пари на дружеството за луксозни стоки, отчитайки ги неправомерно като "представителни разходи".

Зад решетките изкара година и седем месеца. Освободен е предсрочно, защото работи в затвора и участва във всички спортни и културни занимания. Получил е и три награди, едната от тях за най-добра великденска картичка.

Информацията за пресрочното освобождаване на Валентин Димитров съвпадна с новината, че той окончателно е оправдан по повдигнатите му обвинения за валутни престъпления.

Това дело продължи 10 години, като в крайна сметка градските съдии са се съгласили с районните, че извършените от подсъдимия деяния вече са декриминализирани.

Обвинението твърдеше, че от 20 октомври 1999 г. до 25 юни 2003 г. в Австрия Димитров е извършил забранени финансови сделки за близо 6 млн. лв., както и че не е декларирал пред БНБ множество сделки за над 16 млн. лв.

Срещу бившия шеф на "Топлофикация" има и две висящи дела за пране на пари и за длъжностно присвояване на близо 4.5 млн. лв.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?