Вальо Топлото излезе предсрочно от затвора

Вальо Топлото излезе предсрочно от затвора

Бившият директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров е бил освободен от затвора предсрочно в петък. Причината е, че той е работил, докато е бил зад решетките, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Вальо Топлото, както стана публично известен, беше осъден на три години затвор за това, че между 2003 и 2006 г. е харчил пари на дружеството за луксозни стоки, отчитайки ги неправомерно като "представителни разходи".

Зад решетките изкара година и седем месеца. Освободен е предсрочно, защото работи в затвора и участва във всички спортни и културни занимания. Получил е и три награди, едната от тях за най-добра великденска картичка.

Информацията за пресрочното освобождаване на Валентин Димитров съвпадна с новината, че той окончателно е оправдан по повдигнатите му обвинения за валутни престъпления.

Това дело продължи 10 години, като в крайна сметка градските съдии са се съгласили с районните, че извършените от подсъдимия деяния вече са декриминализирани.

Обвинението твърдеше, че от 20 октомври 1999 г. до 25 юни 2003 г. в Австрия Димитров е извършил забранени финансови сделки за близо 6 млн. лв., както и че не е декларирал пред БНБ множество сделки за над 16 млн. лв.

Срещу бившия шеф на "Топлофикация" има и две висящи дела за пране на пари и за длъжностно присвояване на близо 4.5 млн. лв.

Споделяне
Още по темата
Още от България