Вальо Топлото с пълно обслужване и на морето

Вальо Топлото с пълно обслужване и на морето

Обвиненият в източването на “Топлофикация-София“ бивш директор Валентин Димитров е получавал пълно безплатно обслужване на гърба на дружеството, докато е почивал в базата на фирмата в Приморско.

Специално за него е имало отделен луксозен апартамент с джакузи и фитнес, до който нямал достъп никой друг и се ползвал едва двадесетина дни през август, когато височайшата особа Вальо Топлото отдъхвала. Апартаментът имал дори собствена охранителна система с код, разказа по време на делото срещу Димитров в понеделник шефът на базата Дико Шурелов.

По време на престоите си Топлото не плащал и стотинка, като Шурелов доставял храната на шефа, защото той изисквал постни и рибни ястия, каквито в ресторанта на базата не приготвяли. На всичкото отгоре капризният шеф постоянно недоволствал от обслужването. По тази причина той си водел жена, която да се грижи за апартамента, и човек, който да поддържа джета и лодката, ползвани от важната клечка.

Освен с чистенето Гергана Найденова, дъщеря на един от снабдителите на дружеството, се занимавала и с един вид деловодство.

От базата имали голям проблем с осчетоводяването на разходите на шефа си за артишок, маркови сирена, бонбони и алкохол, както и за горивото за джета, защото в бюджета на базата липсвали представителни. Така харчовете по Топлото били за сметка на затъналото в дългове дружество, което на фона на окаяното си финансово състояние купило и терен от 9 дка край базата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?