Въоръжени задигнаха над 300 000 лв. от инкасо кола в София

От МВР намекнаха за пропуски на потърпевшата охранителна фирма

Мястото, на което обирджиите са нападнали инкасо автомобила. Сн.: БГНЕС

Трима маскирани мъже нападнаха инкасо кола пред трезор в столичния кв. "Овча купел 2" и задигнаха над 300 000 лв. в сряда вечерта. Сигналът е подаден десетина минути преди 23.00 часа, потвърдиха от МВР.

При нападението леко са пострадали охранителите, върху които е била използвана физическа сила, съобщи в четвъртък заместник главният секретар на вътрешното министерство Георги Арабаджиев.

Пристигналите на място лекарски екипи са оказали първа помощ на ранените, но по тяхно желание не са ги приели за лечение в болница.

Обирджиите са нападнали охранителите в момент, когато са пренасяли чували с пари от инкасо автомобила в трезора. Един от престъпниците е носил автомат "Калашников", става ясно от кадрите, заснети от охранителните камери. До стрелба обаче за щастие не се е стигнало.

Разследващите предполагат, че двамата му съучастници също са били въоръжени. Тримата са избягали с тъмен джип от местопрестъплението и в момента се издирват от столичната полиция. По думите на Арабаджиев при грабежа са задигнати между 300 000 и 400 000 лв. Нападнатият инкасо център е собственост на една от най-големите охранителни фирми у нас.

Попитан дали в случая са забелязани пропуски в охранителната дейност на потърпевшата компания, заместник главният секретар на МВР отказа да коментира, защото така би предпоставил заключението на разследващите му колеги. Въпреки това той отправи недвусмислен призив към охрнителните фирми - да спазват предписанията, които им правят от полицията.

"Подценяват ги и така се стига до случаи, като снощния", добави Георги Арабаджиев, след което потвърди, че така на практика признава, че при грабежа в кв. "Овча купел 2" са установени пропуски в охраната.

Споделяне

Още от България