Въоръжени задигнаха над 300 000 лв. от инкасо кола в София

От МВР намекнаха за пропуски на потърпевшата охранителна фирма

Мястото, на което обирджиите са нападнали инкасо автомобила. Сн.: БГНЕС

Трима маскирани мъже нападнаха инкасо кола пред трезор в столичния кв. "Овча купел 2" и задигнаха над 300 000 лв. в сряда вечерта. Сигналът е подаден десетина минути преди 23.00 часа, потвърдиха от МВР.

При нападението леко са пострадали охранителите, върху които е била използвана физическа сила, съобщи в четвъртък заместник главният секретар на вътрешното министерство Георги Арабаджиев.

Пристигналите на място лекарски екипи са оказали първа помощ на ранените, но по тяхно желание не са ги приели за лечение в болница.

Обирджиите са нападнали охранителите в момент, когато са пренасяли чували с пари от инкасо автомобила в трезора. Един от престъпниците е носил автомат "Калашников", става ясно от кадрите, заснети от охранителните камери. До стрелба обаче за щастие не се е стигнало.

Разследващите предполагат, че двамата му съучастници също са били въоръжени. Тримата са избягали с тъмен джип от местопрестъплението и в момента се издирват от столичната полиция. По думите на Арабаджиев при грабежа са задигнати между 300 000 и 400 000 лв. Нападнатият инкасо център е собственост на една от най-големите охранителни фирми у нас.

"Подценяват ги и така се стига до случаи, като снощния", добави Георги Арабаджиев, след което потвърди, че така на практика признава, че при грабежа в кв. "Овча купел 2" са установени пропуски в охраната.

Споделяне

Още от България

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?