Варненски лекари оперират със строителни дрелки

Варненски лекари оперират със строителни дрелки

Медиците от варненската болница "Св. Анна" оперират с дрелки, закупени от строителни хипермаркети, но общината продължава да не предвижда нито една стотинка за апаратура през тази година. Това съобщи пред колегите си от ресорната комисия д-р Ивайло Митковски.

"Апаратурата е изключително амортизирана и пригодена за работа в медицински условия. Дрелките се подменят, тъй като са евтини. Те също вършат работа, но не е нормално в една страна - член на Европейския съюз, и в ХХІ век да се работи по този начин", коментира медикът пред Дарик радио.

Той е внесъл искане за отпускането на 2.5 млн. лв, с които да се купи належаща техника за спешната болница на Варна. Документът обаче не намери място сред точките в дневния ред. След като се запознаха с нуждите на лечебното заведение, съветниците решиха искането да се изпрати в комисията по финанси, където да се търси решение.

Общинските диагностично-консултативни центрове в града масово се нуждаят от ремонти, но малко от тях могат сами да се справят с това, сочи доклад след инспекция на поликлиниките. Най-добър финансов резултат има ДКЦ-4, а в най-окаяно състояние са лечебните заведения в "Аспарухово" и "Владиславово".

Проектобюджетът за здравеопазване във Варна за тази година е 14.6 млн. лв.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?