Василев отне лицензите на 826 международни превозвачи

В петък министърът на транспорта Николай Василев е подписал заповеди за отнемането на лицензите на 826 международни превозвачи. 57 фирми от тях са с лиценз за международен превоз на пътници, а 769 - за международен превоз на товари, съобщиха от транспортното министерство.

Фирмите остават без право да извършват международни превози, защото не са доказали финансовата си стабилност, което е едно от основните изисквания за притежаването на лиценз.

Всяка година до 30 април превозвачите са длъжни да докажат финансова стабилност. Още на 29 юни т.г. агенция "Автомобилна администрация" призова превозвачите да изпълнят да изпълнят условията на лицензиите и ги предупреди, че в противен случай те ще бъдат прекратени. Месец по-късно транспортният министър предупреди 871 международни превозвачи, които не бяха подали никакви документи, и им даде последен гратисен период до 6 август.

Само 40 фирми през това време са доказали финансовата си стабилност, а 5 превозвача са подали молба за закриване на лиценза им. На останалите лицензите бяха отнети днес, със заповеди на министъра.

Също в петък от агенция "Автомобилна администрация" съобщиха, че предстои стартиране на същата процедура за вътрешните фирми за превоз на пътници и товари. Изискванията към тях са същите, както и при международните автомобилни превози.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?