Вътрешният министър отрече полицейските акции да са политически

Вътрешният министър отрече, че има политически мотив в ежедневните полицейски акции. В четвъртък Цветан Цветанов обясни пред Нова телевизия, че акциите се правят без оглед на това дали даден човек е симпатизант или член на някоя партия. Коментарът му бе по повод критиките на редица представители на социалистическата партия, че в операция "Медузите" има политическа мотивировка и съвпада с дебата за отстраняването на президента.

Ден по-рано при акция, носеща името на морското мекотело, бе задържан шефът на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. В ареста попаднаха и бизнесменът Даниел Славов - Дидо Дънката, директорът на общинската фирма "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и главната счетоводителка на компанията Йоана Кръстева. Арестите бяха обяснени с открити доказателства за престъпления при три сделки по закупуването на автобуси за градския транспорт на обща стойност 2 милиона евро.

Борислав Гуцанов е дългогодишен функционер на БСП, а понастоящем е и член на Изпълнителното бюро на партията. Левицата критикува МВР и за начина, по който Гуцанов е бил арестуван – в шест часа сутринта пред погледа да съпругата и двете му деца.

Цветанов обаче не вижда нищо нередно в ареста. По думите му общинският съветник се е опитал на попречи на полицаите да влязат в дома му и те са действали "по книга" в съответния случай (разбили са вратата на жилището му – б.р.).

Министърът направи извода, че всеки втори варненец вижда, че в града има корупция.

Споделяне

Още от България