Вече може да правим парични преводи през банкомат

Вече може да правим парични преводи през банкомат

Клиентите на "УниКредит Булбанк" вече може да извършват парични преводи през банкомат до свои роднини и приятели, притежаващи карти от други банки, които съответно могат да ги изтеглят от банкомат на "УниКредит". Услугата Cash M е разработена от системата за разплащания "Борика-Банксервиз", може да се използва денонощно на всички банкомати на "УниКредит" и е особено удобна за спешни преводи в извънработно време на финансовите институции.

 

Чрез нея може да се изпращат от 10 до 400 лв., а при нужда от по-голям превод, той може да се извърши на няколко пъти в рамките на лимита от 400 лв. Достатъчно е получателят да има мобилен телефон, на който да му се изпратят паролите за теглене на съответната сума

 

Парите може да се изпращат от притежател на дебитна или кредитна карта на "УниКредит", който от най-удобния му банкомат избира от менюто “Други Услуги”, "Превод“, след което "Cash M нареждане“ и следвайки инструкциите посочва мобилен номер на получателя и определя 4-цифрена парола за теглене на сумата.

 

След като нареди парите клиентът дава на получателя паролата, а той от своя страна ще получи на мобилния си телефон SMS с друг шестцифрен код. След това получателят на парите, независимо от коя банка му е картата, с нея от най-близкия банкомат на "УниКредит" от меню “Други Услуги”, "Превод“, избирайки "Cash M теглене“ може да изтегли изпратената му сума, въвеждайки 6-цифрения SMS кодшия мобилен телефон и 4-цифрената парола, указана от наредителя.

 

"Новата услуга идва в отговор на нуждите на потребителите да изпращат пари мигновено и по всяко време, на достъпна цена и без ограничения при получаването на средствата. Чрез тази иновативна услуга успяваме да затвърдим лидерската си позиция в областта на разплащанията и навлизаме в нови пазарни ниши с голям потенциал.“, коментира Любомир Цеков, главен изпълнителен директор на "Борика-Банкервиз“.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?