Виетнам се включва в разследването на гибелта на 39 мигранти във Великобритания

Виетнам се включва в разследването на гибелта на 39 мигранти във Великобритания

На фона на неопределеността около самоличността на 39-те мигранти, чиито тела бяха открити в камион в графство Есекс, полицаи от виетнамското министерство на обществената сигурност и провинция Нгеан възнамеряват да заминат за Великобритания, за да ускорят процеса на разпознаване на жертвите, предаде ДПА.

Според виетнамския вестник "ВнЕкспрес" точната дата на заминаването и характерът на помощта, която ще окажат виетнамските служители на реда все още не са обявени.

"(Виетнам и Великобритания) са установили канали за контакт и продължават да обменят информация", каза днес служител от провинция Нгеан, цитиран от вестника.

Британската полиция вчера изпрати на Ханой информация за четири от жертвите, за да помогне за идентификацията им. Виетнамските власти са взели също кръвни проби от виетнамци, чиито роднини са изчезнали, за да сравнят тяхното ДНК с онова на жертвите от камиона.

Близо 28 семейства в момента са обявили за изчезнали техни роднини в провинциите Хатин и Нгеан, според информации на местни медии.

В събота виетнамският премиер Нгуен Суан Фук издаде заповед за започване на разследване за международен трафик на хора.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят