Вигенин: На всички стана ясно, че управлението на ГЕРБ зависи от ДПС

Кристиан Вигенин, сн. БГНЕС

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин коментира, че ”тези дни буквално на всички стана ясно, че това управление зависи от ДПС”.

По думите му решението на депутатите от левицата да напуснат парламента е взето, тъй като всички други възможности са се изчерпали.

”Последният удар бяха промените в Изборния кодекс и нежеланието на управляващите да започнат процедура за избор на нова ЦИК, както е предвидено по закон”, каза Вигенин пред бТВ.

”В момента имаме една задкулисна подкрепа – ДПС спасява ГЕРБ във всички важни гласувания, Патриотите са пред разпад и това правителство не е това, което започна управлението в началото на мандата”, каза Вигенин.
Промяната в Изборния кодекс плюс нежеланието да се избере нова ЦИК стана с гласовете на ДПС, отбеляза той.

”Цветан Цветанов го каза онзи ден, че всъщност става въпрос за сделка между ГЕРБ и ДПС по отношение на преференцията. То беше видно и в залата, тъй като колегите от ГЕРБ общо взето, с 1-2 малки изключения, стояха, мълчаха гузно и натискаха копчета”, коментира Вигенин.

Според него направените в последния момент промени в изборното законодателство, са направени по начин, който изцяло води до това управляващите да си гарантират служебна победа или поне да се опитат да си гарантират по-благоприятна за тях среда.

”Това е удар по демокрацията и изборните права и ние няма как да участваме в това”, добави Вигенин.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?