Вигенин се оправдава за проевропейската позиция за Украйна

Кристиан Вигенин. Сн. БГНЕС

Външният министър Кристиан Вигенин не смята, че външнополитически въпроси са били водещи част от избирателите на БСП да не участват в евроизборите.

"Възможно е част от избирателите на БСП да са предпочитали различна позиция от страна на правителството и министрите на външните работи и отбраната, но ние сме правителство на страна член на ЕС и на НАТО и няма как да допуснем да бъдат компрометирани нашите позиции като активен и реален партньор и член на тези две организации", заяви Вигенин в сряда, след като бе изслушан в парламентарната външна комисия


Според него резултатът от изборите не е повлиян съществено от тази тема, но е "възможно това да е предизвикало въпроси, известно напрежение у част от избирателите".

 

На въпрос дали се чувства застрашен от промени в кабинета, Вигенин отговори, че премиерът и лидерите ще решат кой министър си е свършил работата, от кого може да се очаква повече и кой трябва да бъде сменен.

 

Ако говорим за мен или за министъра на отбраната, аргументът един такъв министър да бъде сменен заради това, че е имал проевропейска позиция, ми се струва недостатъчно солиден, коментира Вигенин.

Споделяне

Още от България