Витомир Саръиванов е новият шеф на спорта в БНТ

Витомир Саръиванов е новият шеф на спорта в БНТ

Витомир Саръиванов оглави спортната редакция на БНТ.

Той поема длъжността главен продуцент на продуцентски център "Спорт" към дирекция "Информация" в БНТ, от днес – 2 август, съобщиха от обществената телевизия.

Телевизионният журналист беше на същата позиция в екипа на бТВ.

Професионалната кариера на Саръиванов започва в БНТ през 90-те години на ХХ век след конкурс. Спортният коментатор Борис Касабов го харесва и гони тогавашният директор на обществената медия Хачо Божяджиев до последно, за да го назначи с постоянен трудов договор.

Повече от 10 години Витомир Саръиванов е спортен коментатор и водещ в обществената телевизия. По-късно е едно от основните лица в българския филиал на "Евроспорт".

Работил е за всички големи телевизионни компании у нас като водещ и продуцент на редица предавания. Водил е сутрешния блок на Нова телевизия заедно с Ели Гигова, водещ е на риалити шоуто "Островът на изкушението" и "Цената на истината", има участие в телевизионните проекти "Рулетка", "Разбий Иван и Андрей" и други.

Спортната редакция на БНТ е без шеф от 30 май, когато ръководството на БНТ уволни Методи Манченко. Това стана само две седмици преди началото на Световното първенство по футбол в Русия, което националната телевизия предава.

Програмата на БНТ през летните месеци също ще бъде наситена с големи спортни събития. Днес стартира първото издание на най-мащабното мулти-спорт събитие – Европейски първенства 2018.

През септември БНТ ще бъде домакин на три световни спортни форума – първенството по гребане за мъже и жени, по волейбол за мъже и по художествена гимнастика.

Споделяне

Още от Общество