Влагат се 3.8 млн. лв. в подмяна на магистрален топлопровод в Пловдив

Собственикът на пловдивската топлофикация – ЕВН, ще вложи 3.8 млн. лв. в пълна подмяна на над 1.5 км магистрален топлопловод, съобщиха от дружеството в петък. То ще използва планираното от общината преасфалтиране на участък от бул. "6-ти септември”, за да смени преди това 1560 метра стари тръби от магистралния топлопровод, минаващ от там.

Новият тип тръби ще са предварително изолирани и полагането им ще започне на 6 август и ще се извършва поетапно. Заради ремонта ще бъде затворено южното платно на бул. "6-ти септември” в частта от бул. "Васил Априлов” до бул."Руски” и ще има временни прекъсвания на подаването на топла вода за битовите и стопанските клиенти в кварталите ”Съединение” и ”Кочо Чистеменски“.

 

Графикът на изкопно-ремонтните дейности ще бъде разлепен в района, в засегнатите сгради също са разлепени съобщения, посочват от ЕВН.

 

Това е поредният проект на дружеството за изграждане на нова топлопреносна мрежа в Пловдив през лято 2012. Общо планираните инвестиции на "EVN България Топлофикация" през тази година за нова топлопреносна мрежа са 7.1 млн. лв.

Споделяне
Още от Бизнес

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?