Влагат се 3.8 млн. лв. в подмяна на магистрален топлопровод в Пловдив

Собственикът на пловдивската топлофикация – ЕВН, ще вложи 3.8 млн. лв. в пълна подмяна на над 1.5 км магистрален топлопловод, съобщиха от дружеството в петък. То ще използва планираното от общината преасфалтиране на участък от бул. "6-ти септември”, за да смени преди това 1560 метра стари тръби от магистралния топлопровод, минаващ от там.

Новият тип тръби ще са предварително изолирани и полагането им ще започне на 6 август и ще се извършва поетапно. Заради ремонта ще бъде затворено южното платно на бул. "6-ти септември” в частта от бул. "Васил Априлов” до бул."Руски” и ще има временни прекъсвания на подаването на топла вода за битовите и стопанските клиенти в кварталите ”Съединение” и ”Кочо Чистеменски“.

 

Графикът на изкопно-ремонтните дейности ще бъде разлепен в района, в засегнатите сгради също са разлепени съобщения, посочват от ЕВН.

 

Това е поредният проект на дружеството за изграждане на нова топлопреносна мрежа в Пловдив през лято 2012. Общо планираните инвестиции на "EVN България Топлофикация" през тази година за нова топлопреносна мрежа са 7.1 млн. лв.

Споделяне

Още от Бизнес