Военното министерство търси 370 кашици с тест за обща култура

Военното министерство е обявило конкурс за 370 вакантни длъжности за войници в Сухопътните войски.

Най-голям е броят на длъжностите за войници в гарнизон Карлово – 133. В гарнизон Казанлък те са 102, в Ямбол – 65, в Стара Загора – 50 и в Хасково - 20. Сухопътните войски търсят механик-водачи, шофьори, зенитчици, техници и други специалисти.

За приемане на военна служба могат да кандидатстват само български граждани, завършили средни или висши училища в страната или в чужбина. Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, изпит–тест за обща култура и събеседване.

Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.).

Тестът за обща култура е с продължителност 60 минути и включва 100 въпроса по учебното съдържание на предмети, изучавани в средните училища, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.

Кандидатите за войници, спечелили конкурса, се приемат на военна служба, ако към датата на сключването на договора за военна служба не са навършили 32 години.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?