Волейболистите ни биха Бразилия във фарсов мач на сметките

Волейболистите ни биха Бразилия във фарсов мач на сметките

Във фарсов мач на сметките за среща на по-слаби противници в следващата фаза, българските волейболисти излязоха с достойнство и победиха шампиона Бразилия на световното първенство във Флоренция в събота. Националите ни победиха с 3:0 (25:18, 25:20, 25:20) в срещата, в която бразилците си заслужиха освиркванията на публиката заради театрално слабата си игра и преднамерените грешки.

И двата отбора вече се бяха класирали за третата фаза на надпреварата, като от резултата на срещата зависеше само определянето на следващите съперници. Заради схемата на първенството, срещи която се изказаха доста възражения, победителят попада в по-трудната група с отборите на Испания и Куба, а победеният - в групата с Чехия и Германия.

Треньорите бяха наясно с това и пуснаха на терена резервите си.

Българите се представиха по-достойно, докато бразилците симулираха игра, следвайки указанията за загуба, и бяха освиркани с викове “Клоуни“ от зрителите в залата.

Така волейболистите ни оглавиха класирането в групата с две победи над еврошампиона Полша и една над световния първенец Бразилия. В понеделник - 4 октомври, нашите излизат срещу Испания, а два дни по-късно – срещу Куба. За полуфиналите се класира само първият отбор. Вторият ще играе за разпределяне на местата от 5-о до 8-о, а третият ще играе за спечелване на деветото място.

Споделяне

Още от Спорт