Волен Сидеров се обяви за апостол на "армия от бойци"

Волен Сидеров предвожда шествието на атакистите. Сн. БГНЕС

Националистите от "Атака" съчетаха националния празник 3-ти март с честването на десетгодишнитата от създаването на партията. В проявата се включиха депутатите от Държавната дума на Руската федерация Анатолий Карпов и Роман Худяков.

Шествието на атакистите и руските им гости тръгна от пилоните на НДК малко слез 12 ч. на обед. Заради почивния ден камионът, от който лидера на партията Волен Сидеров говореше на събралите се хора, заобиколи пешеходната част на булевард "Витоша", след което стигна до първия си пункт – сградата на президентството. Там участниците в шествието поискаха оставката на държавния глава Росен Плевнелиев, защото "предава интересите на страната, защото ни вкарва във война и защото ни скарва с Русия".

"Десет години партия "Атака" означава страшно много. При нас всяка година може да се брои за 7 или 70, защото през всяка година понасяхме удари", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на сцена пред храм-паметника "Александър Невски", където беше финалната точка на шествието "10 години "Атака", 10 години битка за България" и "От турско иго ни освободи Русия, не ЕС".

Сидеров нарече хилядите атакисти, дошли да чуят речта му, "армия от бойци". "Всички тези мушмороци, които вещаеха края на "Атака", сега се крият в миши дупки, те не празнуват деня на Освобождението на България", каза Сидеров. Той бил научил, че Цветан Цветанов и Радан Кънев били в Брюксел, където празнували Освобождението. Според него двамата били там, за да получат нови инструкции, за да вкарват България във война с Русия.

Сидеров каза, че ако българският народ не се събуди, този път ще бъде в робство за много по-дълго. "Затова всеки от нас не е само боец, той е и апостол, предава силата на думите ми и на каузата ни на всички останали. Има много смачкани българи, защото ни докараха до мизерия. Хората се страхуват да кажат какво мислят, защото се страхуват, че ще загубят работата си", заяви Сидеров.

Споделяне

Още по темата

Още от България