ВСС награди главния прокурор с една заплата за 50-годишния му юбилей

Методи Лалов бе избран за временен шеф на Софийския районен съд

ВСС награди главния прокурор с една заплата за 50-годишния му юбилей

Висшият съдебен съвет (ВСС) награди в четвъртък с почетен знак, кошница с цветя и една заплата главния прокурор Борис Велчев, който навършва 50 години. Проф. Анелия Мингова му благодари за добрата съвместна работа през последните пет години, за колегиалните отношения и му пожела да повярва, че най-доброто тепърва предстои. Мандатът Велчев приключва в началото на 2013 година.

Главният прокурор благодари на членовете на съвета и коментира, че е приятно изненадан, защото не си спомня друг да е бил награждаван по случай 50-годишен юбилей и покани всички на чаша вино след работа. ВСС обикновено награждава магистрати при навършване на пенсионната възраст от 65 години.

 

Висшият съдебен съвет избра с 20 гласа "за", един "против" и един "въздържал се" Методи Лалов за временен председател на Софийския районен съд. Магистратът досега беше заместник-председател на най-големия съд и шеф на неговото наказателно отделение. Предложението за избирането му за изпълняващ длъжността бе направено от председателя на Софийския градски съд Владимира Янева.

 

Съдия Методи Лалов се счита за фаворит за постоянно председателско място, но ВСС още не е обявил конкурс за позицията. До тази ситуация се стигна, след като в началото на април досегашният председател на СРС Красимир Влахов бе избран за заместник-председател на Върховния касационен съд. Предложението бе направено от ръководителя на ВКС Лазар Груев и бе прието без дебат от ВСС.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?