Вторият в евролистата на ГЕРБ се оттегля заради пътен инцидент

Радослав Точев, втори в листата на ГЕРБ за европейските избори, се оттегли заради катастрофа, при която загина възрастен мъж. Все още не се знае кой ще заеме мястото му, а окончателната подредба в листата ще стане ясна в петък.

Миналата седмица при пътен инцидент на автомагистрала “Струма” Точев блъсна изскочил пред колата му възрастен мъж, който почина на място, а по случая бе образувано дознание. Според предварителната проверка Точев няма вина за инцидента. Той обаче заяви на специална пресконференция в четвъртък, че оттегля кандидатурата си и решението е изцяло негово.

Така ще се гарантира безпристрастността в работата на компетентните органи, без да се крия зад някакъв избираем имунитет, аргументира се Точев.

Той допълни, че взел решението, подтикван от обществения си ангажимент и личната си отговорност. Точев обеща, че ще продължи да работи за “каузата и проекта ГЕРБ” и подкрепя напълно останалите кандидати в листата.

Точев изказа съболезнования на близките на загиналия, като добави: “Вие изгубихте най-близкия си човек, аз изгубих себе си.”

Цветан Цветанов, председателят на партията, определи Точев като един от най-качествените хора в листата и го нарече “човек с потенциал”.

“Радо показа морал, какъвто много други политици нямат”, коментира Цветанов, като допълни, че са известни подобни инциденти с други депутати, които се крият зад имунитета си.

Преди два дни партия “Атака” също оттегли своя кандидат за евродепутат Борислав Ноев, който катастрофира с 2 промила алкохол в кръвта.

Споделяне

Още от България