Японският милиардер Маезава търси любима жена за полет до Луната

Японският милиардер Маезава търси любима жена за полет до Луната

Ексцентричният космически турист Юсаку Маезава, който е първият пътник, платил за туристически полет с космическия кораб Starship на SpaceX през 2023 г., търси спътница в живота, която да му прави компания в пътешествието до Луната.

44-годишният японски милиардер помести обявата на своя сайт, където казва, че иска да сподели приключението със своята любима. Заявки на претендентки се приемат до 17 януари.

През лятото на миналата година Маезава бе избран от компанията на Илон Мъск за първия търговски клиент на полет до Луната.

Неотдавна Маезава се раздели с 27-годишната актриса Аяме Горико.

"Сега съм на 44 години. Тъй като чувствата на самота и празнота бавно започват да ме обхващат, има едно нещо, за което си мисля: Да продължа да обичам една жена", написа в Маезава в Туитър.


Публикацията му беше споделена в социалната мрежа повече от 19 000 пъти, включително от Мъск.

Процесът на подбор няма да бъде дискретен. Маезава поръча документален филм на AbemaTV, наречен "Full Moon Lovers" и по този начин търсенето на половинка ще бъде документирано. Самият избор ще отнеме три месеца.

Има и списък с изискванията към кандидатките: да са над 20 години, неомъжени; кандидатката освен това трябва да е "винаги позитивна". Подразбира се също, че тя трябва да е съгласна да лети в космоса.

Последният полет на американски астронавти до Луната бе през 1972 г. и оттогава хора не са предприемали подобни мисии.

Маезава притежава нетно богатство на стойност 3.6 млрд. долара според индекса на Bloomberg Billionaires. Той не е ходил в колеж. Ексцентричният бизнесмен първоначално се прослави като барабанист в пънк рок група в Калифорния.

Стартира собствена компания за електронна търговия и натрупва богатството си предимно от продажба на облекло Zozo. След това започна да инвестира стотици милиони долари в произведения на изкуството.

Заедно с бъдещата си половинка в едноседмичната екскурзия до Луната той казва, че ще вземе художници, музиканти, танцьори, фотографи, филмови режисьори, модни дизайнери и архитекти, за да могат те да се вдъхновяват от нея и да създават изкуство по пътя. 

Миналата седмица Маезава обяви в Туитър, че планира да отпусне 1 милиард йени (9 милиона долара) на 1000 от своите последователи в социалната мрежа, които публикуват негов туит от акаунта му @ yousuck2020.

През 2019 г. той даде по 1 милион йени на 100 души, които са ретуитнали негов пост, с което направи рекорд за най-споделяно съобщение в Туитър. 

Сумата, която Маезава е платил на Мъск за пътешествието около Луната, не се съобщава. Собственикът на SpaceX само намекна, че е тя е много голяма, отбелязва Би Би Си.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?