Явор Милушев и Милен Керемедчиев назначени за зам.-министри

Актьорът Явор Милушев става зам.-министър на културата, а бившият национален координатор на Пакта за стабилност и зам.-министър на икономиката Милен Керемедчиев е назначен за зам.-министър на външните работи, съобщи правителствената информационна служба във вторник.

Милушев поема овакантеното място на Ина Килева, която подаде оставка през юли по лични мотиви. Керемедчиев наследява Бойко Коцев, който получи назначение като представител на България в Европейския съюз.

Освен като актьор от театъра и киното Явор Милушев в последните години стана популярен и с участието си в предишното Народно събрание, доминирано от НДСВ. Там той беше член на комисиите по култура и по медии, както и председател на парламентарната група за връзки между България и Чехия. Член е на Съюза на а7тьоритевбългария, на Съюза българските филмови дейци и на Ротъри Клуб. Носител е на Наградата на София и медала "Ян Масарик" на Чешката република.

Милен Керемедчиев влезе в политиката с кабинета "Сакскобургготски", където беше зам.-министър на икономиката, след което стана координатор на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа, последното му назначение бе като генерален консул на България в Дубай. Завършил е Университета за национално и световно стопанство, София, и The New Indian School, Кувейт. Магистър по Икономика и управление на транспорта. Специализирал е в Центъра за обучение на SITA в Атланта и в Societe generale de Service.

Преди да започне държавна работа Керемедчиев е заемал мениджърски длъжности в TNT Express Worldwide, Euromar Ltd, Intermegan Ferrymasters Ltd., Дискордия ООД, Феникс Еър, Първа източноевропейска частна авиокомпания "Джес Еър".

Споделяне

Още от България