Южният обход на Бургас ще е готов през юни

Бойко Борисов и Димитър Николов

Южният обход на Бургас да е готов този юни, а разширението на пътя до Слънчев бряг за юни догодина. Това си пожелаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на морския град Димитър Николов по време на инспекция на строителството на пътяв неделя. Двамата по-късно бяха и на строежа на спортната зала "Арена Бургас".

Според Борисов трябва да се работи усилено, за да се направи обхода на Бургас. До 30 юни отсечката трябва да е асфалтирана, иначе нямало смисъл да се прави сега.

Идеята е да се изведе от града трафикът, който идва от автомагистрала "Тракия" и продължава на юг. Според Борисов чрез инвестирането в подобни проекти се носят пари на държавата, потребление, заплати, пенсии. Задръстванията през лятото не са добра атестация и няма да донесат посещаемост. Хората ще спрат да идват тук, ако попадат в задръствания. Същото се отнасяло и за околовръстните шосета на Пловдив и Варна.

За пътя до Слънчев бряг, "това лято ще изтърпят хората", каза Борисов, цитиран от БТА, и изрази надежда този проект да бъде готов през юни следващата година.

Лидерът на ГЕРБ посети и новостроящата се спортна зала "Арена Бургас". Според него тя ще е по-голяма от софийската "Арена Армеец". Съоръжението ще е ключово за града и благодарение на него Бургас ще домакинства Европейското първенство по лека атлетика на закрито.

Очаква се спортната зала да е готова на груб строеж през лятото на 2018 година. Съобразена е с европейските и световни изисквания, добави кметът Димитър Николов, за да е функционална. А през лятото той очаква строежът да се ускори. Залата ще има 6 хиляди места за спортни мероприятия и 14 хиляди за концерти.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?