Заимов поиска ново преброяване в Банкя и Панчарево

Заимов поиска ново преброяване в Банкя и Панчарево

Постигнахме много добри резултати за кратко време, но голямата битка предстои. Уверявам ви, че ще съм следващият кмет. Това заяви на пресконференция в понеделник кандидатът за столичен кмет на ДСБ и СДС Мартин Заимов, който загуби изборите в София срещу досегашния кмет от ГЕРБ Бойко Борисов, получил 53% още на първия тур. Заимов е втори с над 18 на сто гласовете и изпреварва генерала от Държавна сигурност Бриго Аспарухов, издигнат от БСП.

“Алианс за София” ще иска ново преброяване на гласовете от изборите “заради доказани твърдения” за измами в Банкя и Панчарево, стана ясно от изказването на Заимов

Много сме доволни, защото доказахме, че ДС стои в миналото и няма да спрем да ги бием, каза финансистът Мартин Заимов. Според него БСП трябва да се раздели със свързаните с ДС лица, а Бойко Борисов - от “тайни ченгета, за да му повярваме”.

Занапред трябва да победим и некомпетентността. С този проблем тепърва ще се сблъскваме. Много хора не са вникнали в управленската проблематика на града, повярвали са за пореден път на правни приказки. Нашата работа ще бъде да покажем как да се оправят проблемите на град, заяви Заимов.

Той повтори прогнозата си, че Бойко Борисов ще дезертира от общината. Това според него се потвърждава от заявката на ГЕРБ, че на пролет партията ще търси предсрочни парламентарни избори. Заимов очаква Борисов де продължи да намира друг виновник за несправяне с проблемите, независимо че общинският съвет ще е доминиран от ГЕРБ. В същото време той отбеляза, че ще подаде ръка на Борисов за разумните и работещи предложения. “Никога обаче няма да работя политически с него”, потвърди Заимов тезата си от изборната нощ.  

Според него много от компрометиралите в дясното лица в момента се присламчват към ГЕРБ, след като са преминали през формации като СДС, ССД, “Гергьовден”. Срещу такива хора ще се изправят на балотажа единадесетте районни кмета от “Алианс за София”. Сигурен съм, че те са по-добрите, каза Заимов и призова да бъдат подкрепени. От “Алианс за София” призоваха Борисов, ако държи на думата си, да оттегли кандидатите си в “Панчарево” и “Оборище”, защото са свързани с репресивните комунистически служби.

“Надявам се, че тези резултати ще накарат БСП да се замислят и хора като Бриго Аспарухов на политическата сцена и да бъдат такава обида за собствените им избиратели”, каза Заимов. Той добави, че заради тайна заповед от вътрешното министерство преди десет години се е отказал от британско гражданство, за да участва в управлението на България

Изборните резултати в София са много добри за малкото време, което имахме. Представете си, ако имахме четири години, добави Заимов. От щаба му остро възроптаха срещу “безобразната организация” на вота.

Към Заимов се присъедини и претендентът на Демократическата партия Тити Папазов. Застъпникът за втория президентски мандат на Първанов изглеждаше позабравил призива си, отправен два дни преди изборите- Заимов да се оттегли от надпреварата. Папазов набеляза стратегическа цел - през следващите две години дясното да работи за това София отново да има син кмет.

От Демократическата парти смятат, че с кандидатите на “Алианс за София” могат да се преборят за 12 районни кметове в столицата.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?