Зам.-вътрешен министър бе удостоен с френски орден

Посланикът на Франция Филип Отие връчи в четвъртък отличителните знаци на кавалер на Националния орден за заслуги на Димитър Георгиев, зам.-министър на вътрешните работи на Република България, съобщиха от френското посолство.

"Като директор по въпросите на международното оперативно сътрудничество в българското министерство на вътрешните работи, след това като зам.-министър на вътрешните работи, г-н Георгиев разви много активна дейност в полза на френско-българското сътрудничество в областта на вътрешната сигурност. Под ръководството на министър Цветанов, той полага последователни усилия за осъществяването на модерно и ефикасно полицейско сътрудничество, целящо да гарантира общото пространство на сигурност в полза на българските граждани и тези на Европейския съюз като цяло", се казва в съобщението.

Церемонията протече в присъствието на главния секретар на полицията Калин Георгиев, на председателя на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Константин Казаков, и на представители на дипломатическия корпус в София.

Споделяне

Още от България