Започна стачка в ”Луфтханза”, анулирани са над 30 полета от и за София

Започна стачка в ”Луфтханза”, анулирани са над 30 полета от и за София

В сряда започна стачка на синдиката на пилотите "Кокпит" в германската авиокомпания "Луфтханза", която ще продължи три дни. Заради нея са анулирани 3800 полета и ще бъдат засегнати общо 425 000 пътници. Финалът на стачката ще е в петък в полунощ.

От планираните полети в сряда този за Мюнхен в 6.25 ч. се състоя, но за Франкфурт в 6.35 часа беше анулиран. Справка с полетната информация на летище "София" сочи, че общо 31 полета ще бъдат анулирани до 5 април включително. Засегнати са всички полети до и от Мюнхен и Франкфурт за София.

Пилотите настояват за увеличение на заплатите и подобряване на условията за приключване на кариерата им. За да се справи с последиците от стачката и да обслужи по-добре клиентите си, "Луфтханза" ще ангажира по-голям наземен персонал във Франкфурт и в Мюнхен.

"Луфтханза" няма представителство у нас, което да се занимава с асистенция в такива случаи. Цялата полезна информация за нейната дейност се качва на сайта lh.com . Там има възможност да се направи и регистрация, което улеснява научаването на всички новости за полета, който ви интересува.

Споделяне

Още от България