Започва кампания срещу насилието над медици “Добрата дума лекува“

Започва кампания срещу насилието над медици “Добрата дума лекува“

Съсловната организация на лекарите - Българският лекарски съюз (БЛС) рестартира националната си кампания срещу насилието над медици “Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание“, #ПребориГнева.

Тази година съсловната организация е решила да даде път на доброто, затова и мотото на инициативата е “Добрата дума лекува“.

На 19 февруари, вторник, в аулата на университетската болница “Александровска“ ще бъде обявено и началото на конкурс от фотографии, придружени с текст, които да “говорят" за доброто, което ежедневно лекарите правят за пациентите си.

Изпратените материали ще се публикуват на сайта на БЛС, в страницата на организацията във Фейсбук и във вестник Quo Vadis. Жури в състав ръководството на БЛС и фотограф, ще определят най-въздействащите фотографии, а с тях ще бъде направена изложба.

В кампанията на Лекарския съюз се включват омбудсманът Мая Манолова и актьорът Владимир Карамазов.

През септември 2017 г, след серия от нападения над медици, БЛС стартира национална кампания под надслов “Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание“ #ПребориГнева.

“За съжаление и днес сме свидели на различни случаи на агресия – към медицински персонал, служители на реда, военни, хората които помагане денонощно, 365 дни в годината. Случаите на агресия получават широк обществен отзвук и медийно внимание. Ние от БЛС обаче ежедневно получаваме и добри думи от пациенти, които топлят сърцата на лекарите. Време е и добрата дума да е тази, която да се изправи срещу агресията“, заявяват от БЛС.   

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?