Започва подписка за връщане на смъртното наказание, ПФ иска дебат в парламента

Валери Симеонов. Сн. БГНЕС

Преди началото на дебатите около рокадата във властта от Патриотичния фронт засегнаха темата „сигурност", но с ксенофобски обвинения. Съпредседателят на фронта Валери Симеонов припомни на депутатите тежките престъпления от последните дни във Велико Търново и Правец. Симеонов подчерта фактора „ромска престъпност" и поиска възобновяване на дебатите за връщане на смъртното наказание в България.

По думите му "обединените „здрави сили" от соросоиди, хелзинкски мафиоти и треторазрядни ДПС-арски доносници на ДС" вече веднъж са надали вой до небесата.

"Дори полуприспаното от псалми за толерантност българско общество изригна срещу извършените в последните дни зверски убийства - на 64-годишния Стоян Иванов - убит с ритници и юмруци от непълнолетни цигани в Правец, и на 23-годишната Вероника Здравкова - жестоко убита във Велико Търново, за да ѝ бъдат откраднати 25 лева", заяви Симеонов.

По думите му затова от Патриотичния фронт ще настояват за публичен регистър на "тези 700 осъдени, които се шляят на свобода из България": „Ще настояваме за затягане на мерките за неотклонение. Ще настояваме за предопределяне на дискусията за доживотен затвор без право на замяна и не на последно място, в отговор на искане на хората ще поискаме една широка обществена дискусия за смъртното наказание".

Междувременно стана ясно, че започва подписка за референдум за връщане на смъртното наказание. Подписи ще се събират като начало във Велико Търново заради убитата Вероника Здравкова, но инициативата ще се пренесе в София, Стара Загора, Правец и Германия, обясни един от авторите на идеята.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?