Започва ремонтът на Орлов мост в София

Въвеждат се промени в спирките и маршрутите на градския транспорт

От петък започва ремонтът на Орлов мост, заради който се променят движението и маршрутите на превозните средства от градския транспорт, съобщиха от Столичната община.

От 11 до 20 август се закрива спирката на тролеи номер 4, 5, 8, 11 и за автобуси номер 280 и 306. Временната спирка ще бъде на бул. "Цар Освободител" след пл. "Орлов мост" в посока бул. "Васил Левски".

Движението в района няма да бъде напълно блокирано, но поне до 22 август ще е силно затруднено заради стеснените участъци. Очаква се ремонтът да продължи от 10 дни до две седмици, съобщи столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев.

По думите му при ремонта ще бъдат поставени няколко пласта нов асфалт и стоманена арматура, за да се избегнат вълните по настилката, с които кръстовището стана известно през последните десетина години.

Автобусите и тролеите от столичния градски транспорт, които минават през района, ще се движат с променен маршрут и ще спират на различно място. Спирката за тролеи 4, 5, 8 и 11, както и за автобуси 280 и 306, ще бъде изместена на бул. "Цар Освободител" след пл. "Орлов мост" в посока бул. "Васил Левски". Въпросните тролеи ще карат на дизелови двигатели от спирката на Полиграфическия комбинат до временната спирка.

От 13 до 20 август се променят маршрутите на автобусите с номера 9, 72, 75 и 213. Те ще спират по всички съществуващи спирки по променените маршрути. Алтернативни маршрути за всички шофьори ще бъдат бул. "Ситняково" при Румънското посолство, кръстовището на две нива при Телевизионната кула и бул. "Васил Левски".

От Столичната община очакват до началото на учебната година да завършат ремонтите и на бул. "Овча купел" и бул. "Прага". Ремонтните дейности по булевардите "Тодор Каблешков" и "Монтевидео" обаче ще продължат и през есента. Цялостна реконструкция в момента се прави на бул. "Дондуков", ремонти има и на булевардите "Драган Цанков", "Шипченски проход" и "Асен Йорданов". Ремонтът на моста "Чавдар" също не е приключил.

Споделяне

Още по темата

Още от България