Запорожци едва не се изпозастреляха при откриването на ловния сезон

Украински ловци от Запорожие набиха яко местен общински съветник, защото, както бил пиян, ги засипал със сачми, вземайки ги за диви патици, съобщи изданието "Репортер Запорожия", цитирано от руски медии.

Инцидентът станал при откриването на ловния сезон на 16 август. Застанал на брега на езеро, общинарят стрелял напосоки, целейки се по диви патици. При тези опити, както разказват от местното ловно и горско управление, той открито нарушавал правилата за безопасност, защото на другия бряг имало хора и сачмите можели да ги улучат.

Съветникът не обърнал внимание на направената му забележка от ловците. Тогава те обиколили езерото и го набили. Коментарът от горското управление по скандала е кратък и изчерпателен. Общинарят очевидно осъзнал, че не е прав, защото не се оплакал в милицията, а и боят, както установили горските, не бил особено як. Пострадалият имал само синина под окото и сцепена разбита устна, поясняват от управлението.

Представител на ведомството уточнява, че горските не са счели за нужно да отправят обвинения към ловците. "Всичко беше наред, като, разбира се, не вземаме предвид, че 70% от тях бяха почерпени, а останалите – в почти невменяемо състояние. Повечето се бяха "наловували" в нашия магазин и бяха седнали да си готвят, без дори да са започнали това, което се нарича лов", обясни той.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?