Заработи електронна система в ученическите столове в Бургас

Заработи електронна система в ученическите столове в Бургас

За новата учебна година в Бургас въведоха електронна система в ученическите столове. Чрез платформата е-stol.com, родителите могат да изберат и да платят седмичното обедно меню на децата си онлайн.

За да се възползват родителите от системата, първо трябва да направят регистрация на електронния адрес на платформата, след което да открият и присъединят едно или повече деца към профила си.

"Има всякакви възможности за заплащане - едната възможност е чрез дебитна, или кредитна карта да се заплати в платформата. Другата е на място в стола - но по-голямата част от хората, които ползват е-stol, го използват и за плащане, защото е лесно и удобно.", обясни Йорданка Ананиева, зам. кмет на община Бургас пред БНТ.

Извън основното меню, което се предлага в електронната система, е въведено и второ, алтернативно, позволяващо гъвкавост в избора на обяд.

Така от една страна онлайн платформата спестява време на родителите, а от друга предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко дете.

Миналата година платформата "електронен стол" бе стартирана пилотно в няколко училища, а сега вече обхваща всички учебни заведения в Бургас.

Споделяне

Още от България