Жена пострада при инцидент с асансьор в София

Снимка архив. Сн. БГНЕС

Жена е с опасност за живота след пореден инцидент с асансьор. Тя е паднала в шахтата на подемно съоръжение в общежитие в "Студентски град" в София. Настанена е в болница "Св. Анна", от където съобщиха, че е контактна и стабилизирана, но има опасност за живота ѝ. По-късно беше разпространена информация, че животът на жената вече не е застрашен.

Жената е чистела блока, когато е паднала в шахтата от първия етаж, съобщиха от Столичната дирекция на Министерството на вътрешните работи, цитирани от "Фокус".

В това време асансьорът е бил на по-горен етаж и е бил ремонтиран от асансьорен техник, съобщи Нова телевизия. Не е ясно как жената е успяла да отвори вратата на спряното съоръжение.

Инцидентът е станал в бл. 17 в "Студентски град", който се стопанисва от Софийския университет "Св. Климент Охридски". От учебното заведение съобщиха, че по време на инцидента асансьорът е бил спрян за технически преглед, тъй като в блока предстоял ремонт, а съоръжението било товарно и трябвало да се инспектира.

Проверка по случая започна и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). От там съобщиха, че по първоначална информация в момента на инцидента мебелният асансьорът е бил спрян за профилактика между трети и четвърти етаж на общежитието, а прегледът се е правел на партерния етаж. Техникът от поддържащата фирма "Експрес лифт сервиз" ООД обяснил, че бил през цялото време до отворената врата и е разговарял с жената преди инцидента. Информирал я, че асансьорът е в профилактика. Не са известни обстоятелствата, довели до падането на жената в шахтата. Височината е била около 1.80 метра.

Първоначалният преглед на документите показва, че техническият преглед на асансьора е извършван в срок. Няма нарушения и в работата на поддържащата фирма.

Споделяне

Още по темата

Още от България