Жената на Сидеров с нова страст – тромпетът

Жената на Сидеров с нова страст – тромпетът

Докато лидерът на "Атака" Волен Сидеров шета между София и Крим в името на проруската кауза, съпругата му Деница е открила нова страст – тромпетът. За това съобщава самата тя в партийния вестник "Атака". Изборът на този инструмент, чийто традиции и легендарни музиканти се свързват с Америка, опасно доближава семейството до идеологическия враг.

На въпрос дали свири на музикален инструмент, Деница Сидерова разказва пред партийното издание, че като малка свирела на пиано, но без да познава нотите: "Просто бях наизустила някои песнички".

"Сега вземам уроци по тромпет – това е новата ми страст. Избрах този инструмент, защото е много особен. Принципно е мъжки и за мен ще е огромно предизвикателство да се науча"., казва Деница Сидерова. Тя демонстрира и познания, разказвайки историята на музикалния инструмент: "Първите открити тромпети са в Китай и Южна Америка преди 3500 години. Тогава са били в малко по-различна форма и са били изработени от тънка сплав".

По-нататък съпругата на Сидеров отбелязва, че "хората, които са можели да свирят на тромпет, не са били случайни": "Те са специално подбирани, мъжете например били с военна подготовка. Т.е. трябвало е да са високопоставени в обществото и да имат висок морал".

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?