Жители на Владая и Княжево излизат на четвърти протест в събота

От 13 до 14 часа ще бъде спряно движението по бул. "Цар Борис ІІІ" с ул. "Мала Кория"

Жители на Владая и Княжево излизат на четвърти протест в събота

Жители и Владая и Княжево излизат на четвърти протест в събота. Те ще спрат движението от 13 до 14 часа по бул. "Цар Борис III" в района на бившите "легнали полицаи" при улиците "Мала кория" и "10-ти километър" непосредствено до Александровски мост, съобщиха от Инициативния комитет.

Поводът за поредния протест е, че Столична община повече от година не се съобразява с исканията на протестиращите за поставяне на светофар.

Недоволните искат да бъде монтирана светофарна уредба на бул. "Цар Борис III" и ул. "Мала кория" и на бул. "Цар Борис III" и ул. "10-ти километър", а изкуствено създадените неравности на пътя да бъдат премахнати.

Освен това протестиращите настояват и за поставяне на осветление във Владайското дефиле с цел намаляване на транспортните произшествия.

"Липсата на чуваемост на "Московска" 33 не ни обезсърчава и демотивира. Напротив, ние ще продължим с още по-голямо усърдие да отстояваме законните искания на нашите съграждани от кв. Княжево и село Владая", е посочено в позицията на Инициативния комитет.

Неправителствената организация се кани да потърси помощ от международни правозащитни организации, включително и от Международния съд по правата на човека в Страсбург.

"Ние инициираме частни съдебни дела срещу служебни лица, които неправомерно отказват достъп до обществена информация и по такъв начин въвеждат в заблуждение гражданите и вишестоящите. Няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни служители да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, арогантност и презрение", завършва съобщението на Инициативния комитет до медиите.

Споделяне

Още от Бизнес