Журналистката Венелина Попова спечели Наградата за гражданска доблест “Паница”

Тазгодишният носител на Наградата за гражданска доблест "Паница" е кореспондентът на програма "Хоризонт" на БНР в Стара Загора Венелина Попова. Отличието ѝ бе връчено в петък на церемония в Централния военен клуб в столицата лично от учредителя на наградата и дарител на едноименния фонд Димитър Паница.

Наградата се присъжда от създаден с дарение на Димитър Паница фонд към настоятелството на НБУ, на личности, които служат за достоен пример за обществено поведение и последователно и трайно утвърждават ценностите на високия обществен морал и почтеност, на активната и самоотвержена гражданска позиция, на обществения диалог, хуманизъм и толерантност.

Венелина Попова спечели тазгодишната награда, защото нейните журналистически разследвания са посветени на най-острите проблеми на обществения живот на града, сред които опазването на околната среда и тъмните страни на приватизацията.

Капитан далечно плаване Никифор Герчев, създател и настоящ изпълнителен директор на обществени начала на сдружението с идеална цел за спасяване на човешки живот по море, е носител на почетната Награда за гражданска доблест "Паница".

Сдружението организира широка мрежа доброволци за спасяване на бедстващи в морето хора. В кариерата си той е спасил повече от 200 човешки живота.

Носител на почетна награда е и отец Иван Иванов за своя дом за сираци край Нови Хан. Той извършва истинска апостолска дейност в подкрепа на деца в затруднено положение и техните родители, каза Димитър Паница при обявяването на наградата. Дейността на отец Иван дава надежда, че Православната църква ще се обърне към истинските обществени проблеми, добави Дими Паница.

Споделяне

Още от България